Billig bilförsäkring för unga

Bilförsäkring för unga kan vara dyrt, speciellt under 25 år. Hitta bilförsäkring för ungdom.

Jämför gratis »
Försäkringsbolag Info Pris
ICA bilförsäkring

Allrisk/drulle ingår alltid

ICA-bonus på hela premien

Dubbel ICA-bonus när du betalar med något av ICAs bankkort på ICA

Se ditt pris
Paydrive

Betala för milen du kör

Ett av marknadens bästa villkor (enligt Konsumenternas)

Hållbar bilförsäkring som belönar säkra förare och miljövänlig körning

Se ditt pris
Evoli

Bilförsäkring för dig över 30 år

Avsluta när du vill

Försäkrar endast vanliga bilmodeller

Se ditt pris
Hedvig

Digital skadeanmälan

Brett skydd

Ingen högre självrisk för yngre

Se ditt pris
Moderna försäkringar bilförsäkring

Välj verkstad själv vid skada

Skräddarsy försäkringen efter dina behov

Ingen extra kostnad för månadsvis betalning

Se ditt pris
Svedea bilförsäkring

Allrisk ingår

Laga en ruta: 0 kr

Lägre självrisk vid djurkollision och skadegörelse

Se ditt pris
Dina försäkringar

Självrisk endast 2000 kr vid skadegörelse

Ingen ungdomssjälvrisk om du själv är under 24 år

Feltankning, nyckelförlust och kupéskada upp till 8 år/12000 mil

Se ditt pris
Vardia

Larm sänker självrisken vid stöld med 1 500 kr

20 % rabatt på bilförsäkringen om du även försäkrar boendet

Betalskydd ingår – slipp betala premien om du blir sjuk eller arbetslös

Se ditt pris
Gjenside

Krishjälp ingår

Allrisk bil ingår

Månadsbetalning utan extra kostnad

Se ditt pris

Billig bilförsäkring under 25 år

Bilförsäkring under 25 år behöver inte vara dyr!

Att hitta en bilförsäkring under 25 år kan vara svårt. Om du precis tagit körkort och ska skaffa bil kan det vara klokt att kolla upp vad bilförsäkringen kostar. Om du är under 25 år är ofta en bilförsäkring mycket dyrare. Anledningen till detta är att denna målgrupp ofta är med i olyckor och är mer oerfarna förare.

Många ungdomar under 25 år väljer istället att ställa sina första bilar på deras föräldrar för att få ner premien. Dock kan detta få ett bakslag den dagen det väl händer något eftersom försäkringsbolaget kan misstänka att bilen faktiskt inte används av föräldrarna. Då kan i värsta fall ersättningen från försäkringsbolaget utebli. Därför är det extra viktigt att hitta en billig bilförsäkringen under 25 år. Vi hjälper dig att hitta billiga bilförsäkringar för dig under 25 år genom att jämföra mellan olika försäkringsbolag.

Jämför bilförsäkring under 25 år gratis här!

Billigaste bilförsäkringen för unga?

Att köra bil är kul för alla men särskilt för unga. Därför kan det vara svårt att förstå varför ungdomar ”straffas” med högre försäkringspremier, försäkringsavgifter. När man väl har fyllt 18 år och tagit sitt körkort vill man bara köra. Men faktum är att försäkringsbolag ser ungdomar som osäkra bilförare. Därför är bilförsäkring ungdom oftast betydligt dyrare än en bilförsäkrings som tecknas av en medelålders förare. Det är försäkringsbolagen som sätter premierna. De sätts utifrån en mängd olika kriterier som oftast är okända och omöjliga att påverka. Men det finns pengar att spara. Genom att jämföra bilförsäkringar för förare under 25 på nätet så kan du spara hundralappar varje månad. Se hur mycket du kan spara. Du har ingenting att förlorar men allt att vinna.

Att köra bil är kul, särskilt om man är ung. Man behöver inte längre fråga föräldrarna om skjuts och man kan lämna mopeden hemma till förmån för bilen. Bilen ger en frihetskänsla helt enkelt.

Men ett bilägande är även kopplat till flera kostnader som exempelvis billån, service och bränslekostnader. Alla kostnader går att påverka. Men om du äger en bil så måste du ha en bilförsäkring. Om du är ung ”straffas” du dessutom av försäkringsbolagen genom att du får betala en högre försäkringspremie.

En försäkringspremie är den avgift som du betalar för försäkringen. En högre premie innebär en högre avgift. Försäkringsbolagen är fria att ange egna premienivåer. Nivåerna bestäms av flera faktorer. Ofta är faktorerna okända för kunderna och det är svårt för en enskild kund att påverka premienivåerna. Förenklat kan man säga att yngre förare betalar en högre premie än äldre förare. Många tycker att det är orättvist men olycksstatistiken visar att yngre förare oftare är inblandade i trafikolyckor än äldre förare. Därför bedömer de flesta försäkringsbolag att risken för att yngre före krockar eller är inblandande i andra trafikolyckor är högre än för äldre förare.

Unga kan få en lägre försäkringspremie genom att skriva över bilen på sina föräldrar.

Men det har flera nackdelar. Då äger dina föräldrar din bil och inte du. Det gör att du kan bli utan ersättning om du krockar eller om du är involverad i andra trafikolyckor.

Svenska försäkringsbolag godkänner inte att ägandet av motorfordon skrivs över på någon annan.

Smart bilförsäkring för unga

Det finns ingen speciell bilförsäkring för ungdomar. Priset på din bilförsäkring avgörs oftast på vart du bor, hur gammal du är och hur långt du kör per år. Men det finns ett undantag. Väljer du en smart bilförsäkring via Paydrive betalar du en försäkringspremie baserat på din körstil och antal körda mil. Kör du lugnt och inte så långt kan du även som ung få en billig bilförsäkring trots olycksstatistiken.

Beräkna pris för smart bilförsäkring

Bilförsäkring ungdom

Så hittar du en bilförsäkring för ungdom

Du kan inte få en speciell försäkring bara för att du är ung. Men genom att jämföra olika försäkringar kan du få ett så bra pris som möjligt. Inget försäkringsbolag är det andra likt och försäkringspremier kan skilja kraftigt från en ort till en annan eller från ett försäkringsbolag till ett annat.

Idag kan du nästan göra vad som helst på internet. Många har upptäckt att det går att jämföra olika försäkringar online. Jämförelsetjänster för försäkringar har hjälpt hundratals bilförare att få en mycket lägre premie och månadskostnad. Använd en oberoende jämförelsesajt som du litar på, ange bilförsäkring i sökkriterierna och fyll i de uppgifter som efterfrågas.

När du har angett alla uppgifter är det dags att jämföra. De flesta jämförelsesajter listar uppgifter från flera olika försäkringsbolag. Du får med andra ord ett brett urval att välja mellan.

Välj sedan det försäkringsbolag som passar dig och ditt behov bäst. Oftast kan du teckna en ny försäkring direkt på sajten. Du har ingenting att förlora men allt att vinna på att jämföra online!